Cardiologie AZ Delta • Hartziekten

Bij Cardiologie AZ Delta zorgpaden/zorgpad-hartfalen Een cardioloog of een hartspecialist focust op aandoeningen van het hart. Een team van hartspecialisten staat dag en nacht klaar om patiënten op te vangen. Bij plotse kortademigheid, een felle pijn in de hartstreek, bewusteloosheid of hevige hartkloppingen, moet u meteen de huisarts bellen of naar de spoedgevallendienst komen. Gelukkig kunnen de artsen bij meer en meer hartziekten helpen met een goede behandeling. Dat kan met medicatie zijn maar ook met een ingreep. 

Cardiologie AZ Delta is gespecialiseerd in hartritmestoornissen

Hierbij hoort ook de behandeling in het catheterisatielab (cathlab) en de aanpak van hartritmestoornissen in het elektrofysiologielaboratorium. De cardiologen werken hiervoor nauw samen met de hartchirurgen.

Vernauwingen aders

In het cathlab worden beelden gemaakt van de kransslagaders en kunnen de vernauwingen van de aders worden opengemaakt door een dilatatie, dat is een ballonnetje dat opgeblazen wordt in de kransslagader om zo de vernauwing ongedaan te maken. Er kan gelijktijdig ook een stent (een buisje) in de kransslagader worden ingebracht.

AZ Delta is een van de twee ziekenhuizen in West-Vlaanderen die een erkenning heeft voor het volledige zorgprogramma voor hartpatiënten. Dat betekent dat zowel de diagnose, de behandeling als de revalidatie op een hoog peil staat.

Cardiologie AZ Delta hartziekten